Història del museu

Des del 1991

Castellgalí fou un punt d’inspiració de molts artistes que reproduïren el seu paisatge en lluïdes pintures com a poble rural que era al segle passat, però també fou un lloc on els antiquaris, brocanters i drapaires trobaren una font per omplir els seus establiments. Vist l’espoli que de mica en mica anava patint el poble, sorgí la iniciativa popular de fer un museu i evitar que es perdés el que encara quedava.

Es va triar un lloc cèntric: l’antic hostal del segle XV, reformat al s. XVIII per convertir-lo en la residencia, de la família Amigant. L’edifici estava molt malmés i van caldre moltes setmanes de treball de tot el poble per habilitar-lo per a la nova funció de museu.

El 5 de maig de 1991, el Conseller de Governació, el senyor Gomis, inaugurava les dues primeres sales amb materials recollits entre els veïns del poble. Aquest fons ha anat creixent i actualment, consta d’una nova exposició al públic ampliada, repartida en 6 sales i un passadís subterrani, que era emprat com a presó feudal

Museu Etnològic de Castellgalí

Una bona part del conjunt de peces exposades és un record nostàlgic per les persones d’edat avançada que els transporta a la seva infantessa, i molt important per als més joves ja que veuen els objectes que feien servir els seus avis abans que s’inventés el plàstic.

VOLS VENIR A VISITAR-NOS?

Estem situats al centre del nucli antic de Castellgalí, a a ca l’Amigant: un antic hostal d’origen gòtic situat a peu del camí Ral direcció Montserrat.